Najčešće postavljana pitanja
Gornjomatejevačka 98 A, lokal B, 18000 Niš 064/2350527
Profesionalni upravnik stambene zgrade u Nišu

Dux domus

Komentar RTS

субота, 24. мар 2012, 09:11 -> 09:33

Професионални председник

Нишлија Слободан Јаковљевић је сваког дана у кампањи, иако се не бави политиком. Он зарађује за живот као професионални председник више Скупштина станара.

Неисправни лифтови, прљаво степениште, украдени противпожарни апарати - честа је слика у већини зграда у Србији. Од воље, слободног времена станара зграде и могућности да се договоре зависи да ли ће живети у лепшим условима. За овакве проблеме, можда, има решења у занимању којим се бави један Нишлија.

Слободан Јаковљевић је професионални председник скупштине станара и обећања, која нуди пре него што га изаберете, су за разлику од већине политичких, како каже, врло реална.

Пошто је проучио закон Слободан је, најпре, пријатељски, а од пре петнаест дана и званично почео да се бави проблемима скупштина станара.

"Услуга је 100 динара по стану, а све иде преко ниског предузећа. Обједињена наплата, с тим што сам ја у обавези да извештај из банке и стање дужника сваког месеца стављам на огласну таблу у згради", каже Јаковљевић.

Како то изгледа у пракси сведоче станари прве зграде у којој је ангажован.

"Било је врло неуредно, прљаво, без обзира на то што је зграда нова, тако да је било врло непријатно", каже Александар Симоновић станар зграде.

У старим зградама проблеми су најчешће вишегодишњи. Да ли у некој згради ради лифт, да ли је окречен ходник и да ли има светла зависи од нас самих, што, како кажу, и јесте проблем. Да би побољшали услове становања станари морају да се договоре.

Станари кажу да је њихов највећи проблем неслога у згради, затим једини лифт који ради често је у квару, а трећи проблем је, како кажу, што станари зграде неће ни на збор да дођу.

Ако је слична ситуација и у вашој згради, значи да имате проблем, који, захваљујући овом необичном занимању можете решити.